صفحه اول تماس با ما RSS قالب وبلاگ
دانستنی های علوم تجربی - آرشیو 1393/9
<-Description->
دادگر 1393/9/30

سوالات فصل به فصل علوم تجربی هفتم(متوسطه یک)
 


سوالات آزمون سمپاد پایه هفتم


آزمون چهار گزینه ای علوم هفتم 

 

 

آزمون های فصل به فصل علوم تجربی هشتم 

آزمون های تستی علوم تجربی هشتم 

آزمون های تشریحی علوم تجربی هشتم 

آزمون های صحیح و غلط علوم تجربی هشتم 

دانلود آزمون ها و سولات علوم تجربی هشتم 

 

منبع: ندای علوم تجربی  
 

 


برچسب ها:

| نسخه قابل چاپ | تعداد بازديد : 165
دادگر 1393/9/23

زيست شناسي گناباد 

 

مرحله میتوز نسبت به جنبه ‌های دیگر چرخه یاخته‌ای یوکاریوتها توجه بیشتری را به خود جلب کرده است. بر اساس سنتی که وجود دارد میتوز را به چهار مرحله پروفاز ، متافاز ، آنافاز و تلوفاز تقسیم می‌کنند. این گونه تقسیم بندی آسان به نظر می‌رسد، اما روند تقسیم حقیقتا پیوسته است و مراحل تقسیم به آرامی از یک مرحله به مرحله دیگر وارد می شود.  

      

 

تصویر

   

اویسی 

شکلک های محدثه



ادامه مطلب...
برچسب ها:

| نسخه قابل چاپ | تعداد بازديد : 978
دادگر 1393/9/19
عنوان
دانلود
سایز
1- میتوز و سیتوکینز
210kb
2- ساختار گوش
173kb
3- پمپ سدیم - پتاسیم
1mb
4- آنتی ژن های سطحی
47kb
5- عملکرد هورمون ها
475kb
6- لقاح در پستانداران
201kb
7- ساختار چشم
16kb
8- عملکرد شبکیه چشم
51kb
9- عملکرد گوش انسان
62kb
10- عملکرد هورمون پروتئینی
568kb
11- چرخه زندگی خزه
298kb
12- جوانه چشایی
54kb
13- تطابق چشم
49kb
14- تقسیم میوز
130kb
15- مقایسه میتوز و میوز
69kb
16- تتراد و نوترکیبی
109kb
17- عملکرد هورمون تیروکسین
67kb
18- آزمایش مزلسون و استال
198kb
19- همانند سازیDNA -نمونه1
149kb
20- همانند سازیDNA -نمونه2
215kb
21- ایمنی سلولی
103kb
22- کلون کردن درخت کاج
133kb
23- فاگوسیتوز
22kb
24- چرخه زندگی سرخس
175kb
25-بخش های مو
78kb
26- مکانیسم همل هورمون استروئیدی
64kb
27- عملکرد هورمون آلدوسترن
58kb
28- اسپرم زایی
47kb
29- خور تنظیمی منفی
71kb
30-تنظیم چرخه سلولی
66kb
31- جهش کروموزومی
179kb
32- تخمک زایی
6kb
33- کروموزوم
91kb
34- اپی نفرین و قلب
78kb
35- آشنایی با مراحل میوز
163kb
36- همانند سازی DNA باکتری
80kb
37- عملکرد بخش حلزونی گوش
74kb
38- انتقال پیام عصبی در نورون
47kb
39- سیناپس نورون-میون
97kb
40- مراحل چرخه سلولی
449kb
41- رشد جنین در رحم
254kb
42- هدایت پیوسته و جهشی در نورون
36kb
43- عملکرد هورمون ها
68kb
44- ساختار مغز
88kb
45- پتانسیل الکتریکی غشاء
30kb
46- خط جانبی ماهی ها
51kb
47- هدایت و انتقال پیام در نورون
28kb
48- فاگوسیتوز و اگزوسیتوز
40kb
49- میتوز در سلول گیاهی
38kb
50- گسترش سلول های سرطانی
67kb
51- هم یوغی باکتری ها
651kb
52- عملکرد نورون
357kb
برچسب ها:

| نسخه قابل چاپ | تعداد بازديد : 102
دادگر 1393/9/19

بافت همبند همان بافت پیوندی است که از جمله وظایف آن، حفاظت و پشتیبانی از بافت های دیگر است. به‌طور خلاصه، سلول­های بدن به چهار نوع بافت پایه به نام­های پوششی، همبند، عضلانی و بافت عصبی سازماندهی می­شوند. فراوان ترین بافت در بدن انسان بافت همبند است. غضروف­ها، خون و استخوان­ها جزء بافت همبند محسوب می­شوند. این بافت علاوه بر محافظت از بافت­های دیگر باعث ارتباط ساختارهای بدن نیز می‌گردد. مشارکت در تبادل مواد غذایی و ترمیم بافتی از  وظایف دیگر بافت همبند محسوب می­گردد. 

 

انواع بافت همبند:

بافت همبند را می توان به سه نوع بافت تقسیم کرد که عبارتند از:

بافت همبند سست: بافت همبند سست، نرم و انعطاف پذیر بوده و شامل میزان زیادی از ماده بین سلولی است.سلول های ماست سل، فیبروبلاست،چربی و اندوتلیال عروق خونی،جزو سلول های بافت همبند سست هستند.

بافت عناصر خونی: شامل سلول های خون، مغز استخوان و بافت لنفی است. 

1 bafte anasore khoon آموزش مبحث بافت همبند 

بافت همبند نگهدارنده محکم:  

شامل غضروف ، استخوان و بافت همبند متراکم می­باشد. در ساختمان بافت همبند متراکم به میزان زیادی کلاژن وجود دارد که در ساختمان رباط و تاندون دیده می­شود. بافت همبند متراکم در بسیاری از ساختار ها و ارگان های بدن مثل قلب و کلیه ها نیز وجود دارد که شامل کپسول اطراف این ارگانهاست.                                                     

   

2 bafte tandon آموزش مبحث بافت همبند

بافت غضروف

3 bafte ghozroof آموزش مبحث بافت همبند



ادامه مطلب...
برچسب ها:

| نسخه قابل چاپ | تعداد بازديد : 253
دادگر 1393/9/17

 

آبفشان (به انگلیسی: Geyser) چشمهٔ آب گرمی است که در فواصل زمانی معین آب داغ را با سرعت زیادی به بیرون پرتاب می‌کند. یکی از مراکز آبفشان‌های جهان پارک ملی یلوستون است.

علت پدید آمدن آبفشان شرایط خاص هیدروجيولوژیکال است. این پدیده تنها در چند مکان بر روی زمین اتفاق می افتد و در واقع پدیده ای نسبتا نادر به حساب می آید. تمامی مناطق شامل آبفشان ها در نزدیکی مناطق آتشفشانی فعال قرار دارند و دلیل شکل گیری آنها نزدیک بودن به ماگما هاست.

در فرایند شکل گیری این پدیده، آب روی سطح زمین خود را به عمق متوسط ​​حدود ۲۰۰۰ متر (۶۶۰۰ فوت) می رساند و در آن جا در تماس با صخره های داغ قرار می گیرد. جوش آمدن آبی که تحت فشار قرار گرفتهُ باعث تولید آبفشان و اسپری بخار داغ از دریچه سطح آبفشان می شود (انفجار هیدروترمال).  

 

چشمه آب گرمی که در کشور ایسلند وجود دارد از معروف ترین آب فشان های دنیاست و هر 5 تا 10 دقیقه یک بار آب را تا ارتفاع 20 متری از سطح زمین پرتاب می کند! قطر دهانه‌ای کهاز آن آب خارج می‌ شود حدود 3 متر است. عکس های اینآبفشان را در زیر می بینید.توضیحات علمی:
يک چشمه آب گرم در فاصله هاي منظم يا نامنظم يک فواره آب گرم يا بخار به هوا پرتاب مي کند و معمولاً در ناحيه آتشفشاني رخ مي دهد. آب های سطحی که به تدریج در شکاف یا مجرای آبفشان وارد می‌شود، هر قدر که پایین تر می‌رود چون درجه حرارت زمین بیشتر می‌گردد، لذا درجه حرارت آب نیز زیادتر می‌شود تا بالاخره به نقطه‌ای می‌رسد که قسمتی از آب بخار می‌شود. بخار آب حاصله با ازدیاد حجم و فشار همراه بوده و به ناچار بر ستون آبی فوقانی خود فشار وارد می‌آورد، در این صورت آب به شکل فواره‌ای به خارج رانده می‌شود و پس از بیرون ریختن آب، عمل فوران متوقف گشته، دوباره پس از حصول شرایط عمل فوق تکرار می‌گردد. 

  

 

آبفشان اُلدفِیتفول در پارک ملی یلوستون آب را با فشار به ارتفاعی حدودا 46 متری می دمد.

شرایط شکل گیری یک آبفشانآبفشان ها عوارضی (features) بسیار نادرند. آنها تنها در جاهایی بوجود می آیند که تقارنی از شرایط نامعمول بوقوع بپیوندد. در سرتاسر جهان تنها در حدود 1000 آبفشان وجود دارد که اغلب آنها نیز در پارک ملی یلوستون ایالات متحده قرار دارند

 

 

آبفشان هفت‌رنگ نوادا

آبفشان فلای در بیابان بلک‌راک نوادا میزبان یکی از زیباترین آبفشان‌های معدنی در جهان است و جالب اینجاست که این پدیده به‌ظاهر طبیعی نیم قرن بیشتر قدمت ندارد و عامل پدیدآمدنش هم طبیعی نبود!

در سال 1916/1295 و در خلال حفاری چاهی عمیق در منطقه نوادا ، چاه به‌طور تصادفی به آب رسید و آب خنک بر بیابان داغ بلک‌راک جاری شد. عملکرد چاه تا چند ده‌سال طبیعی بود، تا این‌که در دهه 1960/1340، بخش‌های ضعیف دیوار چاه تخریب شد و آب‌های معدنی زمین‌گرمایی با راه یافتن به سطح زمین، چاه آب را به چشمه آب‌گرم تبدیل کردند.
اما این تازه آغاز ماجرا بود. دیری نگذشت که مواد معدنی فوران‌یافته روی چاه رسوب کرد و این چشم‌انداز زیبای شبیه به آتشفشان را پدید آورد. این پدیده کماکان ادامه دارد و آب معدنی گرم تا ارتفاع 1.5 متری از دهانه‌ها فوران می‌کند. تنوع مواد معدنی این آبفشان باعث پدیدآمدن این رنگ‌های زیبا شده است رنگ‌آمیزی رنگین‌کمانی این پدیده از مواد معدنی متفاوت درون آب که با اکسیژن هوا واکنش نشان داده‌اند، آمده است.

این آبفشان با جلبک گرمادوست پوشیده شده که به عنوان یک ریزموجود مقاوم در برابر گرما در این گونه محیطهای داغ دوام می‌آورد

 



ادامه مطلب...
برچسب ها:

| نسخه قابل چاپ | تعداد بازديد : 214
دادگر 1393/9/8

 

 

  

 

 جذر و مد و انواع آن

برچسب ها:

| نسخه قابل چاپ | تعداد بازديد : 92
دادگر 1393/9/8

در سراسر جهان مناطق زیبایی از برف و یخ ساخته شده است که انسان را مجذوب خود می کند. این مناطق اغلب در نزدیکی دو قطب شمال و جنوب که هوای کره زمین سردتر می شود به وجود می آیند. در اینجا به برخی مناطق کره زمین که کریستالهای یخ منظره ی زیبایی به آنها داده است اشاره می کنیم:
1. غار کریستالی در ایسلند

این غار در کوه های زیبای ایسلند به وجود آمده است و زیبایی خاصی دارد.  غار کریستالی یکی از زیبا ترین یخچال های طبیعی دنیا است که از آن به عنوان یک یخچال طبیعی جادویی یاد می کنند. در فصل گرما زمانی که دما بالا می رود لایه ی یخی این غار نازکتر می شود و ناپایدار می شود تا جایی که امکان ریزش پیدا می کند ولی باز در فصل سرما با بارندگی های زیاد باعث مستحکم شدن سقف این غار می شود .



2.موج های یخی در قطب جنوب 

دو دانشمند به نام های "تونی تراویلون" و "دامونت اورویل"  برای اولین بار از این منطقه عکس برداری کردند. به گفته ی آنها تماشا ی این موج های عظیم یخی انسان را به یاد رویاهای دوران کودکی می اندازد. رنگ آبی کمرنگ در این موج های یخی عظیم الجثه زیبایی این منطقه را چند برابر کرده است.

3." پنی تنتس " در شیلی و آرژانتین
در اسپانیایی "پنی تنتس" به معنی "برفهای توبه کار" است. به دلیل شکل خاص این برف ها که در ذهن آدمی را تداعی می کنند که در حال بالا بردن دست به سمت خدا است، اسم آنها را برفهای توبه کار می نامند. این پدیده در ارتفاعات این دو کشور دیده می شود که طول بعضی از آنها به 5 متر می رسد.



4. رودخانه آبی در گرینلند
اگر به دنبال یک منطقه ی شگفت انگیز می گردید بهتر است به این رودخانه ی زیبا در گرینلند سفر کنید. این رودخانه ی نیلگون زیبا از ذوب شدن یخچال های طبیعی به وجود آمده است.



ادامه مطلب...
برچسب ها:

| نسخه قابل چاپ | تعداد بازديد : 228
دادگر 1393/9/6

لوله ی آزمایش :  لوله ای است برای نگه داری و گرم کردن محلول ها و مایعات و نباید در هنگام گرم کردن ان بیش از 3/1 ظرفیت آن را پر کرد. آن را ته گرد می سازند تا در برابر گرمای مستقیم آتش، نشکند.

 

 

منبع: درجستجوی علوم

برس لوله یا لوله شور:  نوعی برس كه برای شستن وتمیز كردن دیواره ی درونی لوله ی آزمایش كاربرد دارد.برای  شستن لوله آزمایش، برس را درون لوله آزمایش قرار می دهند و می چر خانند.

جا لوله ی آزمایش:  وسیله ای چوبی،پلاستیكی یا فلزی كه برای نگهداری لوله آزمایش كاربرد دارد.

لوله گیر : وسیله ای فلزی یا چوبی كه برای نگهداری لوله آزمایش به هنگام گرم كردن (لوله گیر فلزی)و گرفتن آن (لوله گیر چوبی) به كار می رود.

لیوان آزمایشگاهی یا بشر: لیوان آزمایشگاهی که دارای دو نوع شیشه ای و پلاستیکی میباشد .از بشر برای برداشتن حجم معینی از مایعات و گرم کردن محلول ها ، تهیه محلول ها ، حل کردن مواد و انتقال محلول ها استفاده می گردد.بشر به اندازه های حجمی متفاوت موجود است. آن را روی سه پایه و توری نسوز قرار می دهند. برای تبخیر ،گرم كردن،صاف كردن وغیره...  كاربرد دارد. با توجه به حجم آن مشخص می شود (مانند: 600 سی سی، 250 سی سی ، 1000 سی سی و ... )

ارلن مایر: ظرفی مخروطی شكل است كه برای گرم كردن محلول ها و مایعات و یا نگهداری آنها  وهمچنین برای همزدن مخلوط ها كاربرد دارد. (مانند: 600 سی سی، 250 سی سی ، 1000 سی سی و ... )

قیف : وسیله ای شیشه ای ،پلاستیكی و ... برای انتقال مایع ها از ظرفی  به ظرف دیگر همچنین در صاف كردن و ...  به كار می رود.

قیف جداکننده (دکانتور) :  از آن برای جدا کردن مایعاتی که مخلوط نشدنی اند همانند آب ونفت استفاده میشود.

شیشه‌ی ساعت : برای تبخیرسریع مایعات و محلول ها استفاده میگردد.

 

بوته ی چینی : وسیله ای فلزی یا چینی كه برای سوزاندن و یا ذوب كردن مواد به كار می رود. آن را با انبر(یا پنس بوته) برداشته و روی سه پایه و مثلث نسوز قرار می دهند.

 

دسیكاتور (خشک کن): از آن برای خشک کردن مواد و یا محفوظ ماندن از خطر جذب گازها استفاده میشود.

 

 کپسول چینی : از آن برای تبخیر سریع محلول ها و برای ذوب کردن مواد استفاده میشود.

  چراغ گازی(چراغ بونزن): به یاد مخترع آن بونزن (شیمیدان آلمانی )نامگذاری شده است. دارای دریچه ی هوا است که هنگامی که از آن استفاده نمی کنیم باید دریچه ی هوا را ببندیم تا آتش ، زرد رنگ و سردتر شده و دیده شود.

 

چراغ الكلی:  گاهی به جای چراغ گازی به کار می رود. پیش از استفاده حتما باید فتیله را تا حدی درآوریم تا بخارهای الکل بیرون رود و چراغ منفجر نشود.

قاشقك (اسپاتول،كاردك) : وسیله ای است چینی یا فلزی ،مانند قاشق (با دو سر )كه برای برداشتن مواد جامد از ظرفی وانتقال آن به ظرف دیگر كاربرد دارد.

 

آبفشان : ظرف محتوی آب مقطر است كه برای شستشوی رسوب و یا اضافه كردن آب مقطر به كار می رود.

همزن شیشه ای: میله ی شیشه ای تو پر كه برای مخلوط كردن محلولها ویكنواخت كردن گرمای یك محل به كار می رود.

 

هاون چینی: برای له کردن و ساییدن مواد استفاده می شود. نباید دسته هاون را درون هاون بکوبیم.

بورت : یکی از وسایلی که برای اندازه گیری و برداشتن حجم معینی از مایعات به کار میرود. از متداول ترین انواع آن بورت شیردار است. براساس میلی لیتر درجه بندی میشود و صفر آن بالا ، 100آن در پایین قرار دارد.

 

بالن ته گرد : از این وسیله برای جوشاندن و تقطیر مایعات ، تهیه و تعیین چگالی گازها و ... استفاده میگردد. (مانند: 600 سی سی، 250 سی سی ، 1000 سی سی و ... )

بالن ته صاف : بیشتر برای نگه داری مواد به کار می رود. کاربرد آن مانند ارلن است. (مانند: 600 سی سی، 250 سی سی ، 1000 سی سی و ... )

بالن تقطیر(بالن با لوله ی کناری) : در اصل نوعی بالن ته گرد با لوله کناری است که کابرد آن مانند بالن ته گرد است و لوله جانبی آن برای خروج مواد گازی است.

 

بالن حجم سنجی ( بالن  ژوژه): از این بالن برای رقیق کردن محلولها و یا تهیه ی محلول های استاندارد استفاده میشود. برروی گردن  باریک آن خط نشانه ی حلقوی وجود دارد که گنجایش حجمی را مشخص می کنند.  با توجه به حجم آن، مشخص می گردد.

 

 

پی پت  : برای برداشتن حجم معینی از مایعات به کار میرود ، صفر آن در بالاست. دارای دو نوع است : حباب دار و ساده. برای پر کردن آن بهتر است از پووار استفاده کرد.

پی پت پمپ (پووار) : از پووار براي مكش استفاده مي شود اما در صورتيكه موادسمي باشند قبل از  استفاده از پووار بايد از سالم بودن آن اطمينانحاصل كنيم و آنرا باآب امتحان كنيم.  

طرز استفاده: دكمه A براي خالي كردن هواي داخل پووار است. دكمه S براي مكش مواد سمي است. دكمه E براي خالي كردن مواد مكش شده است.

استوانه ی مدرج : استوانه ای است که پایه دارد و بر خلاف بورت وپیپت درجه بندی آن از پایین آغاز میشود. از آن برای اندازه گیری حجم معینی از محلول ها استفاده میشود. برای تعیین حجم اجسام جامد بی شکل نیز کاربرد دارد.

گیلاس مدرج : از آن برای برداشتن حجم معینی از مایعات برای پر کردن بورت  و استوانه مدرج استفاده میشود.

قطره چکان : برای برداشتن مقدار دقیق و کمی از مایعات و محلول ها مثل شناساگرها و همچنین برای برداشتن محلول هایی که بخار های سمی  تولید میکنند و یا محلول هایی که  هنگام ریختن ممکن است بر دست یا  لباس بریزد استفاده میشود.

مبرد (سرد کننده) : برای سرد کردن بخار حاصل از تبخیر مایعات به کار می رود که برروی دستگاه تقطیر بسته میشود.

مثلث نسوز : مثلثی است فلزی که از سه قطعه روکش چینی نسوز ساخته شده است و  از آن برای نگه داشتن بوته چینی در هنگام گرم کردن استفاده میشود.

 

سوهان : از آن برای بریدن شیشه های توخالی و صاف کردن محل تیزی شیشه استفاده میشود.

گیره ی حلقه ای : از آن برای قرار گرفتن قیف و گاهی به جای سه پایه برای نگه داری بالن و ... استفاده میشود.

 

 

ظرف پتری (پلیت) : برای نگه داری محلولها و نمونه های میکروبی به کار می رود.

گیره ی کوره : به شکل قیچی است و  برای برداشتن نمونه ها و بوته ی داغ از درون کوره به کار میرود.

 

  میله و پایه : برای بالا نگه داشتن وسایل معمولا به همراه گیره به کار می رود.

گیره : از آن برای نگه داشتن بیشتر وسایل(مانند: ارلن، بالن و ... ) بر روی میله و پایه استفاده می گردد.

 

گیره ی بورت : از آن برای نگه داشتن بورت ، لوله آزمایش ، دماسنج و ... استفاده میشود.

 سه پایه : برای قرار دادن ظرف های ته صاف (مانند: ارلن و بشر و...) به طور غیر مستقیم برروی آتش کاربرد دارد. باید روی آن توری نسوز یا مثلث نسوز قرار داد.

توری نسوز : برای جلوگیری از تماس مستقیم آتش با ظرفی که می خواهیم آن را گرم کنیم ( مانند بشر و . . . ) ، ظرف را روی توری نسوز می گذاریم. در وسط توری، ماده ی سفید رنگی به نام "آزبست" وجود دارد که نسوز است.

پنس : برای برداشتن و نگه داشتن مقدار کمی ماده ی جامد بر روی آتش و ... به کار می رود.

 

هود آزمایشگاهی : نوعی تهویه ی محفظه دار است. آزمایشهایی را که تولید گازهای سمی می کنند در آن انجام می دهند تا بخارهای سمی به وسیله ی تهویه ی آن، به هوای بیرون آزمایشگاه برود.

کوره : دستگاهی است که برای گرم کردن مواد به مدت طولانی به کار می رود.

درپوش : لاستیکی یا چوب پنبه ای است و برای بستن سر لوله ی آزمایش، ارلن مایر، بالن و ... به کار می رود.

لوله ی رابط : لوله ای شیشه ایست که با گرم کردن روی آتش می توان آن را خم کرد. برای وصل کردن ظرفها ( ارلن، بالن و ... ) به کار میرود.

کاغذ صافی : نوعی کاغذ به شکل دایره است که برای جداکردن مواد جامد از مخلوط ها (مثلا جداکردن نشاسته از آب) به کار می رود. برای استفاده از کاغذ صافی باید آن را در قیف قرار داد.

گیره ی مخصوص دماسنج : برای اتصال دماسنج به میله و پایه به کار میرود.

 

 نکته ی 1 : روش درست خواندن سطح مایع در پیپت ، استوانه مدرج ، لوله آزمایش و ... :

نکته ی 2 : واحد اندازه گیری حجم مواد مایع که بر روی وسایل آزمایشگاهی مانند پیپیت و بورت و بشر و ... نوشته شده است یکسان بوده و به صورت میلی لیتر  یا  سی سی  یا  سانتی مترمکعب  خوانده می شود. 

 

ادامه مطلب رو هم از دست ندین!



ادامه مطلب...
برچسب ها:

| نسخه قابل چاپ | تعداد بازديد : 4328