برنج طلایی یک از ارقام برنج می باشد که توسط مهندسی ژنتیک به منظور بیو سنتز بتاکاروتن(پیش ماده ی ویتامین A) در دانه ی برنج تولید شده است. برنج طلائی برای مناطقی توسعه یافته است که از کمبود ویتامین A رنج می برند.
پروژه ی برنج طلائی توسط آقای Ingo Potrykus و همکارش Peter Beyer از سال 1992 آغاز و در سال 2000 به پایان رسید.از آنجا که تمام یک مسیر بیوشیمیایی توسط دانشمندان مهندسی شده است یکی از موفقیت های قابل توجه در فناوری زیستی(بیوتکنولوژی) محسوب می شود.
قابل ذکر است که گیاه زراعی برنج به طور طبیعی بتاکاروتن را در برگ ها(به منظور فتوسنتز)تولید می کند اما این پیش ماده ویتامین A در آندوسپرم دانه تولید نمی شود.برنج طلائی توسط انتقال دو ژن psy از گل نرگس(Narcissus pseudonarcissus) و crt1 از یک باکتری خاک(Erwinia uredovora) به برنج معمولی تولید شده است.
رقم جدید برنج طلائی موسوم به برنج طلائی 2، میزان بتاکاروتن 23 برابر بیش تر از برنج طلائی اولیه می باشد.
با این وجود، برنج طلائی نگرانی هائی نیز در بر داشته که از ان جمله می توان به عدم اطلاع از سرعت تخریب بتاکاروتن بعد از برداشت برنج طلائی و پخت آن اشاره کرد.
به طور کلی تولیدکنندگان برنج طلائی امید آن دارند که کمبود ویتامینA را در جوامع با فقر غذائی بالا که از کمبود مواد غذائی رنج می برند،برطرف نمایند.
نظر شما در رابطه با برنج طلائی چیست؟
| نسخه قابل چاپ | تعداد بازديد : 213 |